Thứ Năm, 1 tháng 12, 2016

Festive Dining at Scalini Hilton Bangkok


ผมได้รับเชิญไปทานเซทเมนูอาหารอิตาเลียนที่ห้องอาหารสกาลินี่ โรงแรมฮิลตัล สุขุมวิท โดยอาหารจะเป็น 4 คอร์สแต่ละคอร์สสามารถเลือกได้จากเมนู ผมลองบางเมนูโดยที่ผมลองจะมีรูปภาพประกอบนะครับ เมนูที่โดนใจเลยคงเป็น
Sea Scallop  Seafood Paparadelle  Beef Striploin Tagliata
เพราะรสชาดที่ลงตัวพร้อมวัตถุดิบเกรดพรีเมี่ยมทำให้เป็นมื้อที่อร่อยมากๆครับ เชฟเป็นชาวอิตาเลี่ยนชื่อเชฟริคคาร์โด คาดาร์ซี  โดยสามารถเลือกทานเซทเมนูนี้ได้ทั้งราคา 1899บาทเนท หรือจับคู่กับไวน์ในราคา 2699บาท รีบมาลองกันนะครับเพราะเมนูนี้จะมีไปจนถึงวันที่ 30 ธันวาคม เท่านั้น
 

Menu    : 4 courses Festive season Set Menu

Period   : Now-30 Dec 2016

Time      : 06.00-10.30pm

4 Course Set Menu @ THB 1899 net
4 Course Set Menu with wine pairing @ THB 2699 net 

I received an invitation to Scalini to try four-course festive set menu. The set menu features 3 choices for each course. And they have a guest chef from Hilton Singapore, Chef Riccardo Catarsi. He will make sure guests will experience authentic Italian cusine with modern twist. I tried some dishes (ones that has photos) and they were all great. My favorite dishes are Sea Scallop, Seafood Paparadelle and Beef Striploin Tagliata. Time is ticking the festive menu will end on Dec 30th, 2016. Make sure you reserve seats in advance since Scalini has limited seats and festive set menu is quite popular. :)  





STARTERS OR SOUP

US Beef Carpaccio
Slow Cooked US Beef Carpaccio, Tropea Onion, Pimento Mayonnaise, Parmesan Cheese and Black Truffle

Sea Scallop
Roasted Scallops, White Asparagus, Beetroot Composition   
and Spring Herbs


Sweet Corn Soup
Sweet Corn soup, Fresh Cherry Tomatoes, Olive, Crispy Pumpkin Seeds, Italian Basil Pesto and Chives


Sauvignon Blanc Semillon, Miles From Nowhere, Margeret River , Australia

PASTA

Butternut Squash Gnocchi
Butternut Gnocchi, Chanterelles Mushrooms, Brussels Sprouts Cream and Parmesan Foam

Seafood Paparadelle
Pappardelle, Sea food Carbonara, Caviar, Dry Organic Egg, and Italian Basil


Moulard Duck fusilli
Fusilli, Slow Cooked Duck Ragù, Sand Hazelnuts and Arugula Pesto

Merlot, Lamador, Maipo Valley, Chile


MAINCOURSE 

Red Mullet and Calamari
Red Mullet Soup & Calamari Composition, Black Mussels and Roosted Mushrooms 

Boston Lobster
Lobster from Main, Caviar, Squash Cream, Ash Carrots, Sugar Peas, and Lobster Bisque


Duo of Lamb
Lamb Composition, rib eye & ossobuco, celery root cream, Sun Dried Tomato and Seasonal Vegetable

Beef Striploin Tagliata
42-days dry aged Beef Striploin, Grill Endive, Black Garlic, Fines Herbs, Chili Froth, and Royal Potato


Syrah & Grenache, E. Guigal Cote du Rhone Rouge, Rhone Valley, France







DESSERT Selection

Gingerbread Pain Perdu, Marinated Cherries, Yogurt Foam

Tiramisu foam, chocolate sponge and coffee ice cream


Semi-frozen Pumpkin Souffle, Chocolate Crumble, Caramelized Pear

Milk Chocolate Mousse with Raspberry Crunch, Red Currant Jelly


Limoncello



0 nhận xét:

Đăng nhận xét

Popular Posts